21.11.08

κινητοποιησεις στις φυλακες


ανακοινωση της πρωτοβουλιας κρατουμενων

Ξεκινήσαμε τον αγώνα μας πριν από 18 μέρες. 10.000 κρατούμενοι και κρατούμενες με την αποχή συσσιτίου και στη συνέχεια με την απεργία πείνας αγωνιστήκαμε ενάντια στην αθλιότητα των φυλακών και την αδιαφορία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Από αύριο, Παρασκευή 21 Νοεμβρίου, οι κρατούμενοι των φυλακών της χώρας δηλώνουμε ότι αναστέλλουμε τις κινητοποιήσεις μας διακόπτοντας την απεργία πείνας.

Το νομοσχέδιο που καταθέτει στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης αφορά λίγα από τα αιτήματά μας. Ο υπουργός οφείλει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για την άμεση αποφυλάκιση του αριθμού των κρατουμένων που εξαγγέλλει και παράλληλα να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα που θα αφορούν το σύνολο των αιτημάτων μας. Εμείς οι κρατούμενοι αυτό το νομοσχέδιο το αντιμετωπίζουμε σαν ένα πρώτο βήμα, αποτέλεσμα του αγώνα μας και της αλληλεγγύης της κοινωνίας, αλλά δεν μας καλύπτει, δεν λύνει τα βασικά προβλήματά μας.

Με τον αγώνα μας διεκδικήσαμε πάνω από όλα την αξιοπρέπειά μας. Και αυτή την αξιοπρέπεια δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν υπουργό και σε κανένα δεσμοφύλακα. Δεν θα ανεχτούμε καμία αυθαιρεσία, καμία εκδικητική μεταγωγή, κανένα εκφοβιστικό πειθαρχικό. Είμαστε όρθιοι και θα μείνουμε όρθιοι.

Απαιτούμε από τη Βουλή να προχωρήσει στην ολοκληρωτική κατάργηση του ορίου των 4/5 στις ποινές για διάφορα αδικήματα, στην κατάργηση της άθροισης των πειθαρχικών ποινών και στην επέκταση των ευνοϊκών διατάξεων για τις άδειες και την υφ’ όρον απόλυση σε όλες τις κατηγορίες καταδικασμένων. Ακόμα, απαιτούμε οι γενικόλογες εξαγγελίες του υπουργού Δικαιοσύνης για τη βελτίωση των συνθηκών στις φυλακές (κατάργηση των φυλακών ανηλίκων, λειτουργία θεραπευτικών κέντρων για τους τοξικοεξαρτημένους, εφαρμογή της κοινωνικής εργασίας σε αντικατάσταση της φυλάκισης, αναβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης των κρατουμένων, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία ευνοϊκών ευρωπαϊκών ρυθμίσεων κ.λπ.) να γίνουν νόμος μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Τέλος, ευχαριστούμε το κίνημα αλληλεγγύης, κάθε φορέα, κόμμα, μέσο ενημέρωσης και αγωνιστή που μας συμπαραστέκεται με όποιον τρόπο διαλέγει και δηλώνουμε ότι ο αγώνας μας ενάντια στις χωματερές ανθρώπων, για τη δικαίωση όλων των αιτημάτων μας συνεχίζεται.

Επιτροπή Κρατουμένων

Αλέξανδρος Κόλα

Αμπντέλ Χαλίμ Φατάχ

Ρανία Τζαμπάρ

Ντάνι Καραμπουλέα

Βαγγέλης Πάλλης

http://indy.gr/newswire/elikse-i-apergia


και

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

11η ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Η απεργία πείνας των μεταναστών στα Χανιά συνεχίζεται με το ίδιο πάθος και την αγωνιστικότητα που ταιριάζει σε πραγματικούς αγωνιστές, για μια ελπίδα στο αδιέξοδο της ζωής τους.

Χθες 20-11-08 δύο απεργοί πείνας βρέθηκαν στο νοσοκομείο, με υπογλυκαιμικό και υποτασικό σοκ. Μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών και τις απαραίτητες εξετάσεις επέστρεψαν στο χώρο της απεργίας, ως λιοντάρια που είναι, μια και αρνήθηκαν να σταματήσουν την απεργία πείνας.

Επίσης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης, που επισκέφθηκε τους απεργούς, δήλωσε την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τόσο τη δική του όσο και ολόκληρης της κοινοβουλευτικής ομάδας, θα προτείνει παρεμβάσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας για το αίτημα των μεταναστών.

Τα πανελλαδικά ΜΜΕ αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το μέγεθος και τη σοβαρότητα του αιτήματος και προβάλουν το θέμα. Ρ/Δ Κόκκινο, Ελευθεροτυπία, Αυγή, Athens News, web TV του Κούλογλου.

Το παράρτημα Χανίων της Διεθνούς Αμνηστίας ζητά με ανακοίνωση της από τις αρχές, να εξετάσουν τα αιτήματα των απεργών με προσοχή, υπευθηνότητα και σεβασμό της αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Έγινε συνάντηση των μελών της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης σήμερα το πρωί στην Αθήνα στο Υπ. Εσωτερικών με τον δ\ντή του γεν. γραμματέα κ. Αναστάσιο Κάππα, ο οποίος ενημερώθηκε και δεσμεύτηκε να ενημερώσει τον υπουργό και να συναντηθεί ο υπουργός με την πρωτοβουλία τις επόμενες μέρες.

Η συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης θα αποφασίσει σήμερα τις επόμενες δράσεις, οι οποίες θα είναι ανάλογες με το δίκαιο αίτημα των μεταναστών και την κρίσιμη κατάσταση της υγείας τους.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ


http://indy.gr/newswire/11i-mera-apergias-peinas-metanaston-sta-3c7ania


Δεν υπάρχουν σχόλια: