23.3.09

Ομοφοβικη επιθεση στα Εξαρχεια

Μεγαλη απογοητευση η ειδηση αυτη..

η επίθεση έγινε αργά το βράδυ. το μαγαζί έγινε λαμπόγυαλο και τραυματίστηκαν κάποιοι από τους θαμώνες. το σύνθημά τους ήταν "έξω οι πούστηδες από τα εξάρχεια". σίγουρα ένας πήγε στο νοσοκομείο για ράμματα. η βαρβαρότητα ήταν από ότι φαίνεται τρομερή. και συν όλα αυτά, το athens.indymedia έχει κρύψει τα ποστ που ενημέρωναν για την επίθεση. γιατί άραγε;
http://indy.gr/


Άγρια επίθεση πρεζο-τραμπούκων: Τα ξημερώματα του Σαββάτου 21/3 το μαγαζί της πλατείας Εξαρχείων με το όνομα Κερίδο Κούκου δέχτηκε άγρια επίθεση από τραμπούκους μοϊκάνους που φώναζαν «έξω οι πούστηδες από τα Εξάρχεια», και «τι μουσική ακούτε ρε», και «πούστηδες θα σας γαμήσουμε όλους απ’ το κώλο, εδώ είναι εξάρχεια!». Έσπασαν δύο γκέι μύτες, μία στρέιτ μύτη, ενώ ράμματα και αρβυλιές στο σώμα και στο πρόσωπο δέχτηκαν πολλοί θαμώνες του μαγαζιού. Έσπασαν το μαγαζί και γροθοκόπησαν κόσμο μες στη πλατεία των Εξαρχείων, μόνο και μόνο επειδή έχει διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό! Θα τρελαθούμε ρε;;; Μέσα στα Εξάρχεια που υποτίθεται ότι συμβιώνουν διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικοί χώροι! Ντροπή ρε! Ντροπή για όλους μας! To Ιντι-μίντια έβαλε την είδηση, μετά την έβγαλε, για να καταλήξει στις κρυμμένες ειδήσεις. Οι θαμώνες του μαγαζιού καλούμε τις κοινωνικές ομάδες, τα στέκια, τους Εξαρχιώτες, όσα άτομα με λίγο νιονιό στο κεφάλι τους να πάρουν θέση! Δε ζητάμε να προστατέψετε την επιχείρηση, ζητάμε να μπορούμε να πάμε να πιούμε ένα ποτό στο μπαρ που γουστάρουμε, χωρίς να φοβόμαστε ότι θα φάμε ξύλο, μέσα ή έξω απ’ αυτό. Να πάρετε θέση ρε! Με τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, και εμπράκτως, με την καταδίκη του, με κείμενα, με συζήτηση. Είναι ντροπή και μεγάλη ξεφτίλα να γροθοκοπούνται άνθρωποι μέσα στη πλατεία εξαρχείων μόνο και μόνο επειδή είναι διαφορετικοί. Σκατά στο ρατσισμό, απ’ όπου κι αν προέρχεται! Τζάμπα δεκέμβρης! Σκατά στην ομοφοβία! Λευτεριά στα μυαλά, στις ψυχές και στα σώματα των ανθρώπων!
http://athens.indymedia.org/

4 σχόλια:

stassa είπε...

Δεν ξέρω πότε ήτανε που "συμβιώνανε διαφορετικές κουλτούρες και κοινωνικοί χώροι" στο Εξάρχειο. Εγώ μια ζωή τραμπούκους και πρεζάκηδες θυμάμαι κατά κύριο λόγο. Οι "κοινωνικοί χώροι" ήταν μόνο στο φαντασιακό διαφόρων που σκάνε όταν Είναι Σάββατο Βράδυ.

Gender Terrorist είπε...

κάτσε ρε κορίτσι.. Οκ, κι εγώ συμφωνώ ότι είναι στο φαντασιακό μας ότι τα εξάρχεια βρίσκονται στο απυρόβλητο (ίσα ίσα, τόσα πυρά βάλλονται και εξοστρακίζονται, και χειροβομβίδες πέφτουν -παράπονο δεν έχουμε), και μου φαίνεται περίεργο να πέφτουμε από τα σύννεφα.

Αλλά από την άλλη, είναι μια γειτονιά που νοηματοδοτείται από την παρουσία όλων μας. Δηλαδή και μόνο που συχνάζουμε εκεί (όχι κάθε σάββατο βράδι, μονίμως) δίνουμε το στίγμα μας και διαμορφώνουμε την ταυτότητα του χώρου.

Όπως έστω και μια θηλυκιά λεσβία ανάμεσα σε 10000 λαχταριστές butch αναπροσδιορίζει το τί περιλαμβάνει ο όρος "λεσβία".

Δεν είναι απαραίτητο ότι συμβιώνουνε (πόσο μάλλον αρμονικά) διαφορετικές κουλτούρες, αλλά ότι συναντιούνται εκεί (και αυτές και εμείς) δε μπορείς να το αγνοήσεις.

Dr_MAD είπε...

δεν υπάρχει. φαντάσου τα 2 προηγούμενα σαββατα ήμουν εκεί στη σούπερ παράσταση που παίζεται και αυτό το σουκού δεν πήγα λόγω ανωτέρας βίας. τελικά η βία πήγε και εκεί. ντροπή τους σε όσους έκαναν κάτι τέτοιο, θέλουνε να λέγονται και προοδευτικοί οι τύποι των εξαρχειων...

dummy είπε...

τελικα εγω δεν εμαθα αν θα γινει καποια δραση- απαντηση στην καφριλα.
θα ναι μαλακια αν δεν γινει κατι απο τον υπολοιπο κοσμο...