19.3.09

Turn me on and you'll be happy


Εχω καθησει τωρα στον καναπε και ο ηλιος, που μπαινει απο τη μπαλκονοπορτα, χτυπαει την δεξια του γωνια και μαζι το δεξι μου ποδι. Και ετσι οπως με ζεσταινει και μου ρχεται ν'αρχισω να χουρχουριζω σαν το γατι, μου ρχονται στο μυαλο σκηνες σεξ. Διαφορες φαντασιωσεις με διαφορες και διαφορους παρτενερ. Ειναι η ανοιξη; Ειναι η φαση στην οποια ειμαι; Μπορει και να ειναι default βεβαια. Καταλαθως κατα τον προγραμματισμο μου περασαν στην καρτα μνημης μου περισσοτερες σκηνες σεξ απο τις προβλεπομενες.

Κι επειδη σκεφτομαι πολυ το σεξ αυτο το καιρο, απο την μια κανω και απο την αλλη μιλαω για αυτο. Και αντιλαμβανομαι πως ο κοσμος δεν μιλαει για το σεξ. Η μιλαει σε συγκεκριμενα, χαμηλοφωνα συμφραζομενα. Με πονηρο γελακι και ελαφρο κοκκινισμα... Η μιλαει για αυτο με ορους ρομαντισμου. "Κανω ερωτα" δηλαδη δεν ξεσκιζομαι; Η θεωρει πως το να μιλας πολυ για το σεξ ειναι δειγμα ανωριμοτητας, ειναι κατι που εκανες παλια, τωρα ωριμασες, δεν κανεις παρτουζες, δεν κανεις ξεπετες και κατευθυνεσαι προς τη σχεση που θα γεμισει τη ζωη σου μια και για παντα. Την ιδια στιγμη γινεται και μια κατηγοριοποιηση και ιεραρχηση των ατομων με βαση τους τροπους που κανουν σεξ. Σ/Μ πρακτικες ειναι κατι κακο γιατι το σεξ ειναι κατι, ισως, λιγο ιερο και πρεπει να ειναι τρυφερο (μονο) για να ειναι πραγματικο. Επισης οφειλει να ειναι μονογαμικο, οτιδηποτε αλλο ειναι απιστια, προδοσια, δειγμα ανηθικοτητας ή τουλαχιστον ανωριμοτητας.

"Το σεξ ειναι το σημειο στο οποιο συναντιεται η εξουσια που ρυθμιζει την πολιτικη και ατομικη ζωη των υποκειμενων", καπως ετσι το πε ο Φουκω και αναρωτιεμαι τι να εννοουσε. Οταν δυο (ή περισσοτεροι) ανθρωποι κανουν σεξ, τις περισσοτερες φορες θεωρουν πως μπαινουν σ εμια διασταση μη περιγραψιμη. Αυτο που κανουν ειναι ιδιωτικο, καταρχην, και ισως λιγο μαγικο ή ισως και βαρετο. Θεωρειται ομως κατι μοναδικο που αν ξεφυγει απο το πλαισιο του καθωσπρεπισμου και της αστικης αγνοτητας, βαζει κακες ταμπελες στα ατομα. Η πουτανα, το τσουλι, ο σαβουρογαμης ή ο γαμιας, οπως και η πλακομουνα και ο πισωγλεντης αποτελουν ταυτοτικες κατηγοριες που απορρεουν απο τους τροπους που τα ατομα κανουν (ή πιστευεται οτι κανουν) σεξ. Το σεξ λοιπον μιλιεται, δεν ειναι καθολου μυστικο. Το θεμα ειναι το πως μιλιεται.

Το σεξ συνδεεται με την ωριμοτητα, τη συναισθηματικη ωριμοτητα. Και αυτο γιατι, στις δυτικες μας κοινωνιες, οι ζωες των ανθρωπων οφειλουν να ακολουθουν συγκεκριμενες διαδρομες. Γεννηση, περιοδος πειραματισμου-νεοτητα, ωριμοτητα-οικογενεια και δουλεια, θανατος. Στο πλαισιο της οικογενειας ερχονται και οι ετεροφυλες μονογαμικες σχεσεις. Μπορει να μη θελουν ολες να κανουν οικογενεια αλλα η Σχεση και ο "οικογενειακος" τροπος σκεψης ειναι καλα εδραιωμενος. Και επειδη, αιωνες τωρα, ολα τα παρακλαδια του χριστιανισμου μας μαθαινουν οτι το σεξ εκτος συζηγικης κλινης και περαν της αναπαραγωγικης διαδικασιας, ειναι αμαρτια, εμεις ενσωματωνουμε τη συνθηκη αυτη και την αναπαραγουμε. Σκεψου δηλαδη να ημουν sex worker...

Απο την αλλη βεβαια το σεξ ειναι υγεια. Οταν ειναι καθαρο και ετεροφυλο. Και παντα με ομορφο πατρενερ. Οχι χοντρες, τριχωτες, καραφλοι και κοιλαραδες. Και παντα με την υποσχεση του οργασμου, αν ειναι και ταυτοχρονος ακομα καλυτερα.

Για να σκεφτω, τι αλλο κανει το σεξ; Α ναι, καταχωρει τους ανθρωπους. Ο τροπος και τα ατομα με τα οποια κανεις σεξ οριζουν την ταυτοτητα σου. Μια γυναικα που πηδιεται με γυναικες ειναι λεσβια. Ενα αγορι που πηδιεται με κοριτσια ειναι στρειτ κλπ. Και τι γινεται αν ενα αγορι πηδιεται με ενα genderqueer ατομο; Ειναι αδελφη; Ή μηπως ειναι στρειτ; Και το genderqueer που πηδιεται με λεσβιες, αδελφες, στρειτ κοσμο και αλλα genderqueer, τι ειναι;

Το τελευταιο καιρο καθε φορα που πηδιεμαι ερωτευομαι. Ερωτευομαι μυρωδιες και αγγιγματα, δαγκωματα και χαστουκια. Ερωτευομαι και το σωμα μου, ειδικα οταν πηδιεμαι με ατομα που με αντιλαμβανονται με τον τροπο που εγω με αντιλαμβανομαι. Γιατι το σεξ δεν ειναι ουτε μιαρο ουτε υγεια. Ειναι καυλα, πειραματισμος, φαντασια και ενδυναμει αποδιαρθρωτικος παραγοντας μιας κυριαρχης νορμας που μας θελει ομοιομορφες και πιστους αναπαραγωγους του εθνους. Και για αυτο λογοκρινεται, ειτε επισημα ειτε ανεπισημα μεσω της ντροπης και του κοκκινισματος που συνοδευει λεξεις οπως "ξεσκιζομαι" "γαμιεμαι" ή απλα σεξ.

4 σχόλια:

Elementstv είπε...

Για μενα το χειροτερο ειναι που μιλαμε για το σεξ λες και ειναι κατι το τοσο ιδιαιτερο και το αντιμετωπιζουμε με μια σχεδον ελιτιστικη συμπεριφορα ,αντι να το θεωρουμε κατι το εντελως φυσιολογικο οποιος και να ειναι απεναντι μας.Το θεωρω αστειο να μας προκαλει εντυπωση οταν καποιος κανει σαδομαζοχιστικο σεξ,παρτουζες,λεσβιακο,ομοφυλοφιλικο κτλ κτλ.
Η πηγη πιστευω ολων των κατηγοριοποιησεων εγκειται στις ετεροκανονικες σχεσεις και στο γεγονος οτι μεγαλωνουμε σε μια ετεροκανονικη κοινωνια .Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε το γεγονος οτι και οι "αλλοι", αυτοι δηλαδη που δεν ειναι στρεητ εχουν στην ουσια τα ιδια ονειρα με τους υπολοιπους προσαρμοσμενα βεβαιως στο δικο τους σεξουαλικο προσανατολισμο.Κατι που πολλοι προσπαθουμε να το αποβαλουμε,αλλα το κατα ποσο το καταφερνουμε ειναι αλλο θεμα....

Y.Γ:Βγαλε το word identification ,ειναι πολυ σπαστικο...

dummy είπε...

thanks για το σχολιο.
γιατι ειναι ενοχλητικο το identification...?

Elementstv είπε...

E απλα ειναι πιο ευκολο να αφηνεις σχολιο χωρις να πρεπει να πατησεις μια χαζολεξη που και η λειτουργικοτητα αυτης της ρυθμισης ειναι σχεδον μηδενικη.

Α και κατι αλλο για το κειμενο και γενικα για το σεξ.Δειγμα του ποσο δεν εχουμε απενεχοποιησει το σεξ ειναι η εκπομπη "Η στιγμη της αληθειας".Αν δεις ενα επεισοδιο θα δεις οτι ολες οι ερωτησεις περιστρεφονται γυρω απο το σεξ.Ειδικα αν ο παικτης εχει και καποιες παρεκλινουσες συμπεριφορες στο κρεβατι τοτε ειναι που γινεται παρτυ.Δυστυχως μεγαλη μεριδα συνομιλικων μας σκανδαλιζονται απο κατι το τοσο φυσιολογικο.

dummy είπε...

εχεις δικιο για αυτη την εκπομπη.την εβλεπα σημερακαι θεωρειται πολυ σημαντικη αποκαλυψη να εχεις κανει σεξ σε καμαρινι ή οτι αλλο!
παντως στις δυτικες κοινωνιες η ενοχοποιηση του σεξ βρισκεται μεσα στην εννοια του. η σεξουαλικοτητα δλδ, οπως την ξερουμε δεν θα υπηρχε αν δεν ειχε μεσα της την ενοχη. το και καλα κρυφο που παντα ειναι προς αποκαλυψη ωστε να ξαναεννοιλογηθει ως κρυφο μεσα απο αυτη. και μεσα απο την "ντροπη" που φερνει αυτη η αποκαλυψη.