24.6.09

περι καταληψεων



Επιλέγουμε και στηρίζουμε την κατάληψη,επειδή θεωρούμε ότι τους νεκρούς χώρους,που εγκαταλείπονται,έχουμε το δικαίωμα ή και την υποχρέωση να τους δίνουμε ζωή.Το σάπιο αυτό σύστημα έχει θεσπίσει την ιδιοκτησία ως μία από τις υπέρτατες αξίες.Για μας είναι δέκα τούβλα με μία στέγη που δεν μετριούνται με το χρήμα αλλά αποκτούν αξία όταν καταλαμβάνονται για να χρησιμοποιηθούν ενάντια στη λογική της ιδιοκτησίας,που διακατέχει την κοινωνία,αλλά και να στεγάσει τις ανάγκες και τις ιδέες των ανθρώπων.

http://candiaalternativa.blogspot.com/2009/06/blog-post_02.html


Η εισβολή στο σπίτι ξεκίνησε περίπου στις 6:05 σπάζοντας την εξωτερική πόρτα που οδηγούσε στον κήπο. Ομάδες των ΕΚΑΜ με full face και αυτόματα με σιγαστήρα ακροβολίζονται εντός του χώρου και στις εξωτερικές σκάλες που οδηγούν το σπίτι. Αν και όσοι βρίσκονται στο κατειλημμένο κτίριο έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει, χωρίς καμία προειδοποίηση ή προσπάθεια επικοινωνίας με τους καταληψίες ξεκινά το σπάσιμο της πόρτας με μεταλλικό κριό. Άνδρες των ΕΚΑΜ εισβάλουν στο σπίτι.

Τελικά στις 8 το πρωί οι 3 συλληφθέντες μεταφέρονται στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, στην Υπηρεσία Προστασίας Πολιτεύματος, πράγμα και το οποίο σήμαινε ότι ακόμη και για τους μπάτσους το θέμα της εκκένωσης δεν είναι ποινικό αλλά πολιτικό. Αν και συνεχίζουν να δηλώνουν ότι δε γνωρίζουν εάν πρόκειται για σύλληψη ή προσαγωγή φωτογραφίζουν και παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα από τους καταληψίες.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=710507

Από τη μία εβδομάδα την οποία κοντεύουμε να κλείσουμε ως εγχείρημα της κατάληψης Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά έως τα 2 χρόνια της κατάληψης του κτήματος Πραποπούλου στο Χαλάνδρι, και από τα 19 χρόνια της Villa Amalias έως τα 20 χρόνια της κατάληψης της Λέλας Καραγιάννη στην Κυψέλη, ο απελευθερωμένος χρόνος κι ο απελευθερωμένος χώρος συναντά τις συλλογικές αρνήσεις όλων αυτών που στέκονται απέναντι στον πολιτισμό της εξατομίκευσης, της ιδιώτευσης, της εμπορευματοποίησης κάθε πτυχής της ανθρώπινης ζωής.

Και όχι μόνο. Οι αιχμές του αγώνα ενάντια στο Υπάρχον αποκτούν τα ιδιαίτερά τους χαρακτηριστικά σε κάθε απελευθερωμένο χώρο, σε κάθε χώρο ελευθερίας. Αυτές τις αιχμές, αυτά τα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, αυτές τις διαδικασίες και αυτόν τον αγώνα να ενισχύσουμε.

http://pat61.squat.gr/?m=200903

Εδω και λιγο καιρο, με καποιες συντροφισσες, την ψαχνουμε για καταληψη στεγης. Οι αντιδρασεις οταν συζηταμε το θεμα ποικιλες, αστυνομια, τα πραγματα σας, οι ιδιοκτητες... Ηρθε και ο Σανιδας τωρα να μας τρομαζει με τους νεους νομους του για τις καταληψεις και το ασυλο.
Κι εγω σκεφτομαι, αυτη η πολη ειναι και δικη μας πολη, ας την κατοικησουμε με οποιο τροπο μπορουμε. Ας την κανουμε λιγο πιο βιωσιμη με οποιο τροπο μας κατεβει. Τι εχουμε να χασουμε αλλωστε; Αντε κανα επιπλο και την ησυχια μας..λες και αυτην την ειχαμε ποτε.



3 σχόλια:

alitaki είπε...

giati exeis ekatalipsi to blog;;grafeis orea.

dummy είπε...

geia.thanks. i ali8eia einai oti ftaiei mia suguriaki amixania....

les_boi είπε...

les k thn eixame pote?
gamato auto