14.8.10

ελευθεροι συνειρμοι

ποια η διαφορα μεταξυ μιας "φαμ" και μιας "αδελφης";

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ότι, συνήθως, η femme δεν μου αρέσει.
Καμιά φορά -κι όχι πάντα- η υπεραπλούστευση είναι το μόνο που μου απομένει...

dummy είπε...

ναι, υπεραπλουστευση αλλα σε ποια βαση; δηλαδη τι αφαιρεις απο τη μεγαλη εικονα για να βρεις ενα πυρηνα και να πεις α, αυτος ο πυρηνας σημασιοδοτει αυτο που εννοω λεγοντας τη ταδε η τη δεινα λεξη..

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα, αφού επιμένεις, ας το συζητήσουμε: Αν υποθέσουμε ότι πρόκειται για δυο διαφορετικά σημεία στην καμπύλη της επιτυχημένης επιτέλεσης -η μεγάλη εικόνα- και τα ξεβρακώσουμε από οτιδήποτε προσπαθεί να συσκοτίσει την κοινωνική-πολιτισμική τους βαρύτητα, μας μένει μια απειλητική επιτυχία (όπως κάθε επιτυχία, άλλωστε) και μια soothing αποτυχία (αντίστοιχα). Αυτός είναι ο πυρήνας που σημασιοδοτεί την τάδε και την δείνα λέξη (σε ό,τι με αφορά τουλάχιστον), αλλά, όπως καταλαβαίνεις, εδώ πάει περίπατο η υπεραπλούστευση, κι αυτό δεν είναι σωστό. Η υπεραπλούστευση είναι για το ταραγμένο μυαλό ό,τι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός για τους λενινιστές: γα-λη-νη!

tiki taka είπε...

έχω όλες τις απαντήσεις!

"femme" και "αδερφές" δεχόμαστε και οι δύο την υποτίμηση της θηλυκότητας, δηλαδή ότι μας υποτιμούν ως θηλυκότητες. ξέρεις, όπως λέει εκείνη η j.b. ότι οι λεσβίες έχουν μεταξύ τους ένα κοινό: την καταπίεση της ομοφοβίας.

κατά τα άλλα μπορούν να είναι υπέροχες επιτελέσεις, όπως και κάθε queer συνθήκη ύπαρξης.